Jason Rebello: Held (Edition Records, 2016)

Jason Rebello. Kuva: Edition Records

Jason Rebello. Kuva: Edition Records

Pianisti Jason Rebello nousi nopeasti ja näyttävästi esille 1990-luvun tuolloin kovin trendikkäällä groove-rap-acidjazz-vaikutteisella brittiläisellä jazzkentällä, kun klassisesti kouluttautunut pianisti sai debyyttilevynsä (”A Clearer View”, BMG, 1990) tuottajaksi itsensä Wayne Shorterin. Julkaistuaan 1990-luvulla vielä neljä levyä lisää, Rebello työskenteli vuosikausia lähinnä kosketinsoittajana mm. Stingin ja Jeff Beckin yhtyeissä.

Vuosia jatkuneen kiertue-elämän jälkeen Rebello palasi pitkän tauon jazzin pariin vuoden 2013 levyllä ”Anything But Look”. Uusimmalla levyllään Rebello pelkistää ilmaisuaan edelleen, sillä ”Held” on akustisella pianolla soitettu soololevy, joka koostuu lähinnä Rebellon omista sävellyksistä.

Sen ainoa laina on alunperin Beatlesin valkoisella tupla-albumilla julkaistu Paul McCartneyn ”Blackbird”, joka oikeastaan kuvastaa koko Rebellon albumin henkeä. Loputkin levystä on täynnä melodista musiikkia, joka myös mietiskellessään säilyttää ehjänä valoisan pohjavireensä. Rebello on onnistunut vaikeassa tehtävässä eli hän on luonut helposti lähestyttävää musiikkia tinkimättä tippaakaan taiteellisen kunnianhimon tasosta.

Jason Rebello: Held (Edition Records, 2016)
Jason Rebello, piano

Held” näyttää nousevan vuoden mittaan päivittyvälle vuoden 2016 parhaiden listalleni Vuoden valinnat 2016.

rebello_held

Videolla levyn avausraita ”Pearl

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.