Fredrik Norén (1941 – 2016)

Fredrik Norén. Kuva: SVT

Fredrik Norén. Kuva: SVT

Ruotsalainen rumpali ja yhtyeenjohtaja Fredrik Norén kuoli 16.5.2016 75-vuotiaana. Norén nousi ruotsalaisen jazzin eturiviin 1960-luvulla, jolloin hän soitti mm. Lars Färnlöfin, Lars Gullinin ja Bert Rosengrenin kanssa. Vuonna 1978 Norén perusti yhtyeensä, Fredrik Norén Bandin, josta muotoutui tärkeä koulutuspaikka lukuisille nuorille ruotsalaisille jazzmuusikoille. Norénin yhtyeessä soittivat esimerkiksi Esbjörn Svensson, Joakim Milder, Jonas Kullhammar, Magnus Broo ja monet, monet muut.

Merkittävä yhtye oli myös Sister Majs Blouse, joka keskittyi 1990-luvulla Börje Fredrikssonin musiikin esittämiseen ja levyttämiseen. Yhtyeen muut jäsenet olivat Joakim Milder, Bobo Stenson ja Palle Danielsson. Norén pyöritti myös omaa levymerkkiään nimeltä Mirrors.

Fredrik Norén esiintyi Kalottjazz & Blues -festivaaleille vuonna 1989. Hän vieraili yhtyeineen Haaparannalla pari kertaa myös festivaaliajan ulkopuolella.

Lue lisää:
Jonas Kullhammar muistelee Norénia FB-sivullaan: Jag är så väldigt ledsen att höra att Fredrik Norén har lämnat planeten.

Fredrik Norén Band konserttilavalla
Fredrik Norén, rummut, Ulf Sandberg, piano. Sergei Muchin, basso, Stefan Isaksson, saksofoni, HP Andersson, saksofoni

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.