Gary Peacock (1935 – 2020)

Gary Peacock. Kuva: Roberto Masotti/ECM Records

Nykyjazzin merkittävimpiin basisteihin kuulunut Gary Peacock kuoli 5.9.2020 85-vuotiaana. Peacockin pitkä ja musiikillisesti laaja-alainen ura ulottui svengijazzista avantgardeen. Hän soitti 1950-luvun lopulla cool jazzia saksofonisti Bud Shankin levyillä, mutta kiinnostui pian myös uusia suuntia etsivästä jazzista. Tyyli vaihtui täydellisesti, kun hän oli mukana saksofonisti Albert Aylerin free jazzin kulmakiviksi muodostuneilla rajuilla 1960-luvun puolivälin levytyksillä.

Vuonna 1970 Peacock aloitti pitkän yhteistyön ECM-levymerkin julkaisemalla duolevyn
yhdessä pianisti Paul Bleyn kanssa (”Paul Bley with Gary Peacock”). ECM julkaisi kymmenkunta Peacockin soololevyä, mutta pitkäaikaisin ja tunnetuin hänen yhtyeistään oli pianisti Keith Jarrettin trio, jossa rumpuja soitti Jack DeJohnette. Kolmikko soitti yhdessä yli 30 vuotta ja levytti parikymmentä albumia. Muita Peacockin yhteistyökumppaneita olivat mm. Tony Williams, Bill Evans, Marc Copland ja Marilyn Crispell.

Gary Peacock Valon kuvia -blogissa:

Keith Jarrett, Gary Peacock, Jack DeJohnette: Prism

Keith Jarrett, Gary Peacock ja Jack DeJohnette soittavat balladin ”I Fall In Love Too Easily” videolla, joka on tallennettu Tokiossa vuonna 1993.

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.