Hei, hei Posari!

2015_PS

Aloitin Pohjolan Sanomien avustajana alkuvuodesta 2001, kun lehden silloinen kulttuuritoimittaja Hannu Sarrala pyysi minua kirjoittamaan jazzaiheisia juttuja. Lehti kutsui juttuja hieman juhlallisesti kolumneiksi, vaikka varsinaisesti kantaaottavia kirjoituksia kirjoitin aika harvoin. Yleensä esittelin kirjoituksissani jazzia ja sen historiaa kulttuurihistorian näkökulmasta. Esimerkiksi jazzin klassikoita, kuten Miles Davisia, Charlie Parkeria ja John Coltranea käsittelin aika usein.

Ensimmäinen kolumni julkaistiin helmikuussa 2001 nimellä “Jazzin vesillä kalastelevat vieraat“. Kolumneja syntyi sen jälkeen melko säännöllisesti vuoteen 2009 saakka. Lopetin silloin kolumnien kirjoittamisen vähin äänin ja siirryin kirjoittamaan pelkästään levyarvioita etupäässä kotimaisista levyistä.

Pohjolan Sanomien ja Lapin Kansan yhdistyessä lehtien kulttuuriosastotkin ovat yhdistyneet. Samalla on lehdessä linjattu, että vastaisuudessa levyistä arvioidaan vain lappilaiset levyt. Lehden kulttuuriosasto supistaa siis musiikin seuraamisensa aika kapeaksi. Näin median ja musiikin murros päätti lähes 15 vuotta jatkuneen avustajasuhteeni Pohjolan Sanomien kanssa.

Jatkan tietenkin levyjen kuuntelemista ja kirjoitan levyistä tähän Valon kuvia -blogiini. Niinpä levyuutuuksien arvostelukappaleita voi edelleen lähettää minulle osoitteella:

Jukka Piiroinen
Vapaudenkatu 10 A 2
95400 Tornio

sähköposti: etunimi1sukunimi@gmail.com (siis 1 etunimen ja sukunimen välissä, ei pistettä)

Lisätietoja:
PS:n jazzkolumnit löytyvät myös täältä Valon kuvia -blogista: Jazzkirjoituksia.


Posted

in

by

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.