Jaska Lukkarinen Trion Origami vie jazzklubin parhaille paikoille

Jaska Lukkarinen Trio, Kuudes Linja, Helsinki, 2012.

Rumpali Jaska Lukkarisen trion konserttiäänitys vuoden 2015 We Jazz -festivaalilta säteilee elävän jazzin viehätystä. Intiimi äänitys vie kuulijan jazzklubin parhaille paikoille seuraamaan vuosia yhdessä soittaneen kolmikon pitkälle hiotunutta ja herkkävaistoista yhteistyötä. Trio soittaa hyvin vaivattoman tuntuisesti ja onnistuu välittämään musiikin pienetkin yksityiskohdat rennosti ja oivaltavasti.

Konsertin ja levytyksen ehkäpä hienoin idea lepää levyn sävellysten varassa. Trio nimittäin keskittyy soittamaan säveltäjä Valtteri Laurell Pöyhösen melodista musiikkia, joka Lukkarisen triolle sävellettyä nimikappaletta lukuunottamatta on tullut tutuksi Dalindéo-yhtyeen ja Ricky-Tick Big Bandin levyiltä. Onkin antoisaa verrata alkuperäisiä, isommilla kokoonpanoilla soitettua musiikkia trion riisutumpiin ja samalla moniulotteisiin versioihin. Trion toteutus on yhtäaikaa klassinen, ajankohtainen ja hyvin kaunis.

Kuuntelin levyä promo-cd:ltä ja Spotifysta. ”Origamin” varsinainen versio on tietenkin vinyyli-lp. Tämä huokuttelevasti ja huolellisesti tuotettu laitos (katso esittelyvideo) on kai pakko laittaa tilaukseen. On myös selvää, että levy nousee ”Vuoden valinnat 2017”-listalleni. Listaa voi käydä lukemassa täältä: Vuoden valinnat 2017. Alkuvuoden kuuntelusuositusten joukkoon on päätynyt aika monta muutakin triolevyä.

Jaska Lukkarinen Trio: Origami (We Jazz Records, 2017)
Jussi Kannaste, tenorisaksofoni, Antti Lötjönen, basso, Jaska Lukkarinen, rummut

Jaska Lukkarinen Trio: Pengerkadulla

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.