Craig Tabornin Daylight Ghosts (ECM, 2017) palaa hiljaisella tulella

Craig Taborn (Kuva: ECM/John Rogers)

Pianisti Craig Tabornin musiikki on epäilemättä jazzia. Siinä soi jazz soundi ja siinä improvisaatiolla olla tärkea osa. Tabornin musiikin rakenne kuitenkin paljon perinteistä teema-soolot-teema -ajattelua mutkikkaampi. Sävellykset ja koko yhtyeen improvisaatiot liittyvät yhteen eläväksi organismiksi, joka alati kasvaa ja kehittyy.

Taborn on olluut kiinnostunut elektronisesta musiikista jo 11-vuotiaasta saakka, jolloin hän sai vanhemmiltaan syntymäpäivälahjaksi Moog-syntesoijan. Nyt uudella levyllä akustiset soittimet ja elektroniset äänet liittyvät yhteen vaivihkaa ja saumatta, tavalla joka, väistämättä tuo mieleen pianisti Vijay Iyerin ja trumpetisti Wadada Leo Smithin duolevyn (Lue Valon kuvia -arvio: a cosmic rhythm with each stroke).

Daylight Ghosts” on kaunista musiikkia, se ei käy kuulijan päälle, vaan mieluummin palaa hiljaisella tulella. Ja kuitenkin levyn intensiteetti jättää kuulijaan pysyvän jäljen ja vahvan merkityksen tunteen.

Craig Taborn: Daylight Ghosts (ECM, 2017)
Craig Taborn, piano, elektroniikka, Chris Speed, tenorisaksofoni, klarinetti, Chris Lightcap, basso, bassokitara, Dave King, rummut, sähköiset lyömäsoittimet

Lienee selvää, että ”Vuoden valinnat” -ehdokaslista täydentyi jälleen uudella ehdokkaalla.

ECM:n esittelyvideo

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.