Lucia Cadotsch: Speak Low II (We Jazz, 2020)

Lucia Cadotsch Speak Low. Kuva: Dovile Sermokas

Sveitsiläisen Lucia Cadotschin ensimmäinen levy Otis Sandsjön ja Petter Eldhin kanssa ilmestyi vuonna 2016 (“Speak Low“, Enja Records). Jo se koostui monipuolisesta valikoimasta lainakappaleita, mutta nyt ilmestyneen toisen albumin kappaleet on valittu vieläkin avarakatseisemmin musiikin kentän eri laidoilta. Levy alkaa Duke Ellingtonin sävellyksellä “Azure“, jatkuu varhaisella Randy Newmanilla ja ottaa mukaansa Brian Enon ja Kurt Weillin lauluja sekä saumattoman yhdistelmän jazzstandardista “What´s New?” ja rumpali Tony Williamsin oudosta kappaleesta “There Comes A Time“.

Äkikseltään voisi kuvitella, että tältä pohjalta levystä olisi tullut sekava sillisalaatti. Kolmikko kuitenkin onnistuu luomaan levystä hyvin yhtenäisen kokonaisuuden omaperäisellä soundillaan. Lucia Cadotsch laulaa koruttomasti ja eleettömästi, yhtä aikaa hieman etäisesti ja kuitenkin intiimisti. Otis Sandsjö toteuttaa soitossaan yhtä jazzin keskeistä ihannetta, kun hän on kehittänyt omaperäisen, välittömästi tunnistettavan viileän hapuilevan saksofonisoundin. Rohkeasti uutta kohti kurottautuvan paketin sitoo siististi yhteen tuottajanakin tunnetuksi tullut Petter Eldh, jonka basso soi tukevasti kiinni jazzin maaperässä.

“Speak Low II” on We Jazzin ensimmäinen laululevy ja samalla määrätietoinen askel entistä kansainvälisempään suuntaan ja Valon kuvia -blogi ehdottomasti suosittelee levyä kuunneltavaksi. Katso saman tien myös blogin muut ajankohtaiset suosikit: Valon kuvia -blogi suosittelee 2020.

Lucia Cadotsch: Speak Low II (We Jazz, 2020)
Lucia Cadotsch, laulu, Otis Sandsjö, tenorisaksofoni, Petter Eldh, basso + vieraina Lucy Railton, sello, Kit Downes, hammond

Lucia Cadotsch Speak Low: What’s New / There Comes a Time


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.