Kiehtovan omaperäinen – Matt Ulery: In the Ivory

 

Matt Ulery: In the Ivory on

Chicagossa vaikuttava basisti ja säveltäjä Matt Ulery on hyvin mielenkiintoinen musiikintekijä. Hänen on musiikkinsa on niin omaperäistä, että en keksi suoraa vertailukohtaa sitä kuvaamaan. Musiikissa on luonnollisesti paljonkin tuttuja aineksia, mutta Uleryn minimalismin, romanttisen kamarimusiikin, indie rockin, Balkanin rytmien ja jazzin yhdistelmä on ainutlaatuisen kiehtovaa ja omalla äänellä puhuvaa.

Uleryn uusin levytys on Dave Douglasin Greenleaf Music -levymerkillä julkaistu tupla-cd ”In the Ivory”, jolla pianisti Rob Clearfieldin, rumpali Jon Dietemyerin ja Uleryn perustrio svengaa kevyen vaivattomasti. Jousien, huilun, klarinetin ja lyömäsoittimien muodostama lämmin kamariorkesteri rakentaa komppikolmikon notkean rytmin päälle hehkuvan sointimaton, joka herättää visuaalisia ja elokuvallisia mielleyhtymiä.

Musiikin lisäksi Ulery on kirjoittanut viiteen sävellykseensä myös pätevät laulutekstit, jotka puolalaissyntyine laulaja Grażyna Auguścik (neljä laulua) ja Sarah Marie Young (yksi laulu) tulkitsevat tyylikkään vähillä eleillä. ”In the Ivory” on kokonaisuutena hieno levytys, älykästä, lämmintä ja puhtaan kaunista musiikkia.

Matt Ulery: In the Ivory (Greenleaf Music, 2014)
Rob Clearfield, piano, Matt Ulery, bass, Jon Dietemyer, rummut, Zach Brock, Yvonne Lam, viulut, Dominic Johnson, alttoviulu, Nicholas Photinos, sello, Timothy Munro, huilu, Michael Maccaferri, klarinetti, Lisa Kaplan, piano, Gregory Beyer, marimba, vibrafoni, berimbau, Sarah Maria Young, laulu, Grażyna Auguścik, laulu

Matt Uleryn orkesteri soittaa videolla musiikkia Uleryn edelliseltä levyltä ”By A Little Light” (Greenleaf Music, 2012).


Posted

in

by

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.