Vinyylin viehätys – Eero Koivistoinen: Labyrinth (Svart Records, 2017)

Svart Records on tehnyt kulttuuriteon julkaisemalla tuplavinyylinä Eero Koivistoisen parhaimmistoon kuuluvan ”Labyrinth”-levyn. Toukokuussa 1977 äänitetty levy ilmestyi alunperin saman vuonna Love Recordsilla. Nyt 40 vuotta julkaisunsa jälkeen julkaistu uusi painos on komea laitos.

Avautuvien kansien sisältä löytyy löytyy siis kaksi LP:tä. Ensimmäinen sisältää alkuperäisen levyn sellaisenaan ja toiselle vinyylille on koottu vaihtoehtoisista otoista levyn toinen versio. Bonuksena paketista löytyy vielä singlelevy, jolla on kaksi versiota Labyrinthin ulkopuolelle jääneestä kappaleesta ”Meat & Potatoes”.

Labyrinth” on ilman muuta suomalaisen jazzin lujatekoinen klassikko, joka kuulostaa yhä tuoreelta ja ajankohtaiselta. Levyllä soittaa yhtyeenjohtajan lisäksi pianisti Vladimir Shafranov, basisti Pekka Sarmanto ja rumpali Reino Laine. Kvartetti soittaa keskittyneesti ja intensiivisesti läpi suurimmalta osalta Koivistoisen vahvoista sävellyksistä koostuvan levyn. Ainoastaan albumin viimeisellä raidalla yhtye tulkitsee herkkänä balladina tutun kansansävelmän ”Yksi ruusu on kasvanut laaksossa”.

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.