Aaron Parks, Matt Brewer, Eric Harland: Volume One & Volume Two (omakustanne, 2022)

Aaron Parks. Kuva: Daneka Peniston

Pianisti Aaron Parks, basisti Matt Brewer ja rumpali Eric Harland kokoontuivat elokuussa 2021 studiolle soittamaan musiikkia ilman sen suurempia ennakkosuunnitelmia. He eivät harjoitelleet kappaleita, eivät keskustelleet soitettavasta musiikista ja eivätkä välittömästi kuunnelleet, miltä tallennettu musiikki kuulosti. Muusikot tunsivat, että pitkään kestäneiden koronarajoitusten jälkeen pelkkä yhdessä soittaminen oli korjaava kokemus.

Parikymmentä vuotta toisensa tunteneet ja yhdessä soittaneet muusikot tarvitsivat vain riittävästi yhteistä aikaa musiikille. Trio onnistui tallentamaan niin paljon musiikkia, että niistä riitti musiikkia kahdella tasavahvalle albumille, joiden ohjelmisto koostuu lähinnä trion jäsenten omista sävellyksistä. Lisäksi mukana on kaksi jazzstandardien jazzstandardia (”All The Things You Are” ja ”Body and Soul”) sekä kaksi jazzsävellystä, vibrafonisti Bobby HutchersoninMontera” ja pianisti Frank KimbroughinCentering”.

Vailla mitään erityistä agendaa syntynyt musiikki virtaa luonnollisesti kuin rauhallinen hengitys ja se maistuu luonnolliselta kuin raikas vesi. Pianotrio vaikuttaa päällisin puolin tavanomaisen yllätyksettömältä, mutta tarkemmin kuultuna trion svengi ja yhteispeli tavoittaa aivan jonkin erityisen merkityksen tason. Yhteensä noin puolitoista tuntia kestävät ”Volume One” ja ”Volume Two” ovat digitaalisia julkaisuja, joita voi kuunnella tavallisilta suoratoistoalustoilta. Molemmat pääsevät Valon kuvia -blogin Vuoden valinnat 2022 -listalle.

Aaron Parks, Matt Brewer, Eric Harland: Volume One & Two (omakustanne, 2022)
Aaron Parks, piano, Matt Brewer, basso, Eric Harland, rummut


Posted

in

by

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.