Alexander von Schippenbach: Jazz Now! – tästä ei jazz juuri parane

Alexande von Schlippenbach Kerava Jazz -festivaalilla vuonna 2007

Alexander von Schlippenbach Kerava Jazz -festivaalilla vuonna 2007

Pianisti Alexander von Schlippenbachin kvartettilevytys on idealtaan varsin yksinkertainen. Otetaan neljä Eric Dolphyn ja kolme Herbie Nicholsin sävellystä sekä yksi Thelonious Monkin sävellys. Lisätään ohjelmistoon viisi pianistin omaa sävellystä, jotka sopivat hengeltään hyvin näiden omintakeisten säveltäjien joukkoon. Kootaan yhtye, joka koostuu yhtyeenjohtajaa nuoremmista muusikoista ja annetaan mennä kokonainen konsertti. Taltioidaan konsertti huolellisesti ja julkaistaan kypsän täyteläinen, svengaava albumi.

Jazz Now!” on toteutettu juuri näin mutkattomasti. Välillä hieman free jazzinkin puolella seikkaileva kvartetti toimii perinteitä kunnioittaen ja ajattomasti jazzin keinoja hyödyntäen. Klassinen amerikkalainen jazz sulautuu saumatta yhteen eurooppalaisen jazzin kanssa. Tuloksena on konstailematon, hieman rosoinen ja alusta loppuun intensiivinen konserttitaltiointi. Levytys kuuluu niiden levyjen joukkoon, joiden yhteydessä on todettava, että tästä ei jazz juuri parane.

Levy on osa saksalaisen Jazzthing-lehden “European Jazz Legends” -sarjaa, jossa on tähän mennessä julkaistu myös Dieter Glawischnigin, Jasper van’t Hofin, Enrico Pieranunzin ja Henri Texierin albumit.

Alexander von Schippenbach: Jazz Now! Live at Theater Gütersloch (Intuition, 2016)
Alexander von Schippenbach, piano, Rudi Mahal, bassoklarinetti, Antonio Borghini, basso, Heinrich Köpperlich, rummut

Jazz Now!” nousee vuoden mittaan päivittyvälle vuoden 2016 parhaiden listalleni Vuoden valinnat 2016.

jazz_now

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.