Eric Revis: Slipknots Through A Looking Glass (Pyroclastic Records, 2020)

Eric Revis. Kuva: Pyroclastic Records

Basisti Eric Revisin uutuus kasvaa niin moneen suuntaan, että se kuulostaa ensikuulemalta jopa sekavalta. Levyllä on iskevän hypnoottisia energiapurkauksia (”Baby Renfo””), rosoista free jazzia (”Shutter”), viileää avantgardea ja myös syvän levollista groovea (”Earl & The Three-Fifths Compromise”). Levylle mahtuu vielä afrikkalaissävyinen trioraita (”SpÆ”), jolla rumpali Chad Taylor soittaa sormipianoa, mbiraa. Lisää moniäänisyyttä levylle tuo nimikappale, eri puolille albumia hajotettu kolmen miniatyyrin sarja (”Slipknots Through A Looking Glass 1-3”), jossa muun yhtyeen aavemaiset taustaäänet säestävät kahden kontrabasson keskusteluja.

Revisin kvintetti soittaa levyllä kuitenkin sen verran intensiivisesti ja Revis itse nousee sen verran vahvasti esille, että näinkin monitahoisista aineksista muotoutuu vakuuttava kokonaisuus. Lisäksi Revis on yhtyeineen tavoittanut levyllä sellaista omaperäistä ilmaisua, että musiikkia on vaikea verrata kenenkään muun musiikkiin. Ehkäpä ”Slipknots Through A Looking Glass” on jopa tuleva klassikko, ainakin se on komea jatko Revisin aikaisemmalle tuotannolle, jota olen blogissa jo esitellyt: 4 x Eric Revis.

Eric Revis: Slipknots Through A Looking Glass (Pyroclastic Records, 2020)
Eric Revis, basso, Kris Davis, piano, Bill McHenry, tenorisaksofoni, Darius Jones, alttosaksofoni, Chad Taylor, rummut, mbira + Justin Faulkner, rummut kahdella kappaleella

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.