Jukka Eskola Soul Trio: Steamy (Timmion Records, 2019)

Jukka Eskola Torniossa syyskuussa 2016 Nina Myan yhtyeen jäsenenä

Jukka Eskola Soul Trion toinen albumi on reilun puolen tunnin mittainen setti napakkaa groovejazzia, jota varsinkin rumpali Teppo Mäkysen sähäkkä rumputyöskentely siivittää. Yhtyeenjohtaja itse soittaa puhaltimiaan vaivattomasti ja muotoilee sooloistaan liikkuvia ja ilmeikkäitä puheenvuoroja. Urkujazzin perinteiden mukaisesti Mikko Helevän urut höyryävät sekä sooloissa että svengaavassa säestyksessä ja basso-osuuksissa.

Yhtye ei kuitenkaan tyydy vain paahtamaan svengijazziaan, vaan jaksaa kiinnittää huomiota myös musiikin yksityiskohtiin. Esimerkeistä käyvät vaikkapa kappaleiden harkitut lopetukset ja Mäkysen vibrafonilla joukkoon lisäämät soundimausteet.

Levyn melko lyhyet kappaleet ovat sävellyksinä tasalaatuisia ja esityksinä iskeviä. Joukosta kuitenkin erottuu erityisiä kohokohtiakin, kuten ärhäkkä “Stick of a Branch” ja avaruussoundeiksi hajoava jämäkkä päätöskappale “Steamy”. Levyn pisin raita kertoo laajimman tarinan, kun yli seitsemän minuuttia kestävä “Smash” alkaa herkkänä balladina, kaartuu jäntevästi intensiiviseen huipennukseen ja vaipuu lopulta hiljaisuuteen.

”Steamy” on tiivis ja kokonainen albumi ja listaan sen vuoden kuuntelusuositusten joukkoon. Katso, mitä muita uusia levyjä siellä on: Kuuntelussa 2019 -lista.

Jukka Eskola Soul Trio: Steamy (Timmion Records, 2019)
Jukka Eskola, trumpetti ja flyygelitorvi, Teppo Mäkynen, rummut, lyömäsoittimet ja vibrafoni, Mikko Helevä, Hammond-urut


Posted

in

by

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: