Liberty Ship: The Wide Open Suite & Noises At Sea (Eclipse Music, 2015)

Liberty Ship: The Wide Open Suite & Noises At Sea (Eclipse Music, 2015)

Liberty Ship: The Wide Open Suite & Noises At Sea (Eclipse Music, 2015)

Saksofonisti Esa Pietilän johtama Liberty Ship ahkeroi viime vuoden joulukuussa studiossa ja keväällä ilmestyi jo kvartetin toinen tupla-cd ”The Wide Open Suite & Noises At Sea”. Albumin ensimmäinen levy liikkuu samoissa akustisen free jazzin maisemissa kuin pari vuotta sitten ilmestynyt kvartetin vahva esikoinen ”Approaching”. Albumin toinen levy sen sijaan saa lisäväriä elektronisista soittimista/vempaimista.

Ensimmäisen levyn ”The Wide Open Suite” on sävellysten pohjalta ponnistavaa improvisaatiota ja paljolti free jazzin genressä elävää akustista musiikkia. Vakavailmeisen sarjan eräänlaisia äärilaitoja ovat Olavi Louhivuoren virsimäisen harras ”Southern Light” ja hurjan intensiiviseksi rutistukseksi kasvava Pietilän sävellys ”The Tide”.

Toisen levyn kokonaisuus ”Noises At Sea” on täysin improvisoitu ja sen soundia laventavat siis erilaiset sähköiset äänenlähteet. Niiden myötä musiikki muuttuu abstraktimmaksi ja ykköslevyn paikoin vakaasti askeltava, turvallinenkin jazz murtuu välillä pirstalaisten soundivärien kirjoksi. Jos ykköslevyllä soittaa ilmaisunsa jo löytänyt ja vakiinnuttanut yhtye, on kakkoslevyllä äänessä rohkeasti rajojaan etsivä tutkimusmatkailijoiden retkikunta.

Esa Pietilä, tenorisaksofoni, Aki Rissanen, piano, Antti Lötjönen, basso, Olavi Louhivuori, rummut

Liberty Ship – levynjulkistuskonsertissa 2015

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.