Oddarrang: Hypermetros (Edition Records, 2019)

Osmo Ikosen sello ja Ilmari Pohjolan pasuuna ovat olennainen osa Oddarrangin soundia. Kuvassa Oddarrang Raahen Rantajatseilla kesällä 2017

Syyskuun lopussa ilmestyvä ”Hypermetros” on yli viisitoista vuotta toimineen Oddarrang-yhtyeen viides albumi ja kolmas Edition Recordsilla julkaistu. Levyn kahdeksasta raidasta puolet on yhtyeen johtohahmon Olavi Louhivuoren käsialaa. Lisäksi levyllä on yksi Osmo Ikosen sävellys (”Ohlop) sekä Lasse Lindgrenin säveltämä kolmiosainen sarja ”Trichordon”, joka on omistettu islantilaiselle säveltäjälle Jóhann Jóhannssonille (1969-2018).

Kymmenminuuttinen ”Trichordon” maalaa ensin läpikuultavia äänipintoja, viittaa sitten urkusoundeineen jopa kirkkomusiikin suuntaan ja lopulta kolmannessa osassaan kohottautuu minimalistista liikkeistä korkeuksiin kuin muinaisen katedraalin holvikaaret. Näitä surumielisten melodioiden muovaamia upeita äänitiloja levyllä on muitakin, kuten avausraita ”Amber”, edellä mainittu ”Ohlop” ja kitaran rosoilla maustettu ”15 Years”.

Oddarrangin musiikki on omaperäinen sekoitus rockin, progen, klassisen ja jazzinkin ainesosista. Yhtyeen melodisesti vahva ja visuaalisia mielikuvia herättävä musiikki hohtaa valonkajoa, jota erityisesti pasuunan ja sellon yhteenkietoutunut soundi lämmittää.

Trichordon” on albumina tiivis kokonaisuus ja se kuuluu tietenkin Valon kuvia -blogin Kuuntelussa 2019 -listalle.

Oddarrang: Hypermetros (Edition Records, 2019)
Olavi Louhivuori, rummut, syntetisaattorit, Osmo Ikonen, sello, syntetisaattorit, Ilmari Pohjola, pasuuna, syntetisaattorit, Lasse Sakara, kitara, Lasse Lindgren, basso, syntetisaattorit

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.