Teemu Kekkonen: Here/There (Teemu Kekkonen Music, 2022)

Teemu Kekkonen Trio – Roope Kantonen, Teemu Kekkonen & Mikael Saastamoinen. Kuva: Oskari Järvinen

Pianisti Teemu Kekkonen uskaltautuu mukaan kovasti kilpailtuun pianotriojen sarjaan äskettäin ilmestyneellä debyyttilevyllään ”Here/There”. Albumi koostuu lähes kokonaan Kekkosen omista sävellyksistä, ainoa lainakappale on Egotrippi-yhteen ohjelmistosta poimittu ”Matkustaja”. Esikoislevylleen Kekkonen on valinnut sävellyksiä noin kymmenen viime vuoden ajalta, ehkäpä kyse on eräänlaisesta tähänastisen sävellystyön yhteenvedosta.

Teemu Kekkosen trion erityinen vahvuus on kyky rakentaa kappaleista vahvoja ja monivaiheisia kertomuksen kaaria. Esimerkiksi albumin nimikappale avautuu koruttoman melodisesti, lisää sitten voimaansa Mikael Saastamoisen bassosoolon jälkeen ja kasvaa pienen suvantovaiheen kautta voimalliseen loppuhuipennukseen. Albumin toinen kohokohta on laulullinen ”Endless Joy”. Siinä trion iloinen tanssahtelu muuntuu lopulta pehmeään svengiin, joka kuljettaa kappaleen napakkaan päätökseensä.

Here/There” on raikasta ja paikoin railakasta nykyjazzia, täynnä mielenkiintoisia ideoita ja koko trion taitavaa yhteispeliä. Albumi on siis onnistunut debyytti, joka melodisilla sävellyksillään ja vaivattomalla svengillään raivaa itselleen tilan muiden korkeatasoisten pianotriojen rinnalle.

Here/There” ansaitsee paikan blogin Vuoden valinnat 2022 -listalla.

Teemu Kekkonen: Here/There (Teemu Kekkonen Music, 2022)
Teemu Kekkonen, piano, Mikael Saastamoinen, basso, Roope Kantonen, rummut

Teemu Kekkonen Trio – Here/There (live at Amsterdam Blue Note 2019)

Teemu Kekkonen Trio Amsterdamissa marraskuussa 2019. Tässä bassoa soittaa Gediminas Stepanavicius.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.