Jazzvisa – kymmenen kysymystä vanhasta jazzista

Testaa jazztietojasi vastaamalla Valon kuvia -blogin ensimmäisen ”Jazzvisan” kysymyksiin, jotka kaikki liikkuvat aika kaukana jazzin historiassa. Vastaa ensin kaikkiin nippelitietoja uteleviin monivalintakysymyksiin ja saat sitten tietää pistemäärän sekä oikeat vastaukset kysymyksiin. Ja jaa ihmeessä tuloksesi kaikille kavereillesi ja seuraajillesi Facebookissa ja Twitterissä!

Tulokset

Share your score!
Tweet your score!

HD Quiz powered by harmonic design

#1. Count Basie perusti omaa nimeään kantavan orkesterin vuonna 1935 ja johti sitä lähes viisikymmentä vuotta. Missä kaupungissa orkesteri syntyi?

#2. Kenen oikea nimi oli Eleanora Fagan?

#3. Original Dixieland Jazz Bandia pidetään yhtyeenä, joka levytti maailman ensimmäiset jazzlevyt. Minä vuonna se tapahtui?

#4. Monet muusikot soittivat pitkään Duke Ellingtonin orkesterissa. Kuka seuraavista EI kuulunut Ellingtonin orkesterin vakituisiin muusikoihin?

#5. Duke Ellington on jazzia suuria säveltäjiä. Mitkä olivat hänen oikeat etunimensä?

#6. Missä kaupungissa Duke Ellington oli syntynyt?

#7. Kuvassa on muusikko, joka väitti keksineensä jazzin vuonna 1902. Kuka hän on?

#8. Mikä oli Jimmie Noonen instrumentti?

#9. Ramblers-yhtyeen kappaletta "Muistan sua Elaine" pidetään Suomen ensimmäisenä jazzlevynä Klaus Salmen ja Tommy Tuomikosken soolojen ansiosta. Milloin kappale levytettiin?

#10. Vuonna 1945 Charlie Parker levytti sävellyksensä "Ko-Ko". Kuka toinen jazzin klassikko on säveltänyt ja levyttänyt samannimisen kappaleen?

Tarkista vastauksesi!
Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.