Jazzvisa – kymmenen kysymystä vanhasta jazzista

Testaa jazztietojasi vastaamalla Valon kuvia -blogin ensimmäisen “Jazzvisan” kysymyksiin, jotka kaikki liikkuvat aika kaukana jazzin historiassa. Vastaa ensin kaikkiin nippelitietoja uteleviin monivalintakysymyksiin ja saat sitten tietää pistemäärän sekä oikeat vastaukset kysymyksiin. Ja jaa ihmeessä tuloksesi kaikille kavereillesi ja seuraajillesi Facebookissa ja Twitterissä!

Tulokset

Share your score!
Tweet your score!

#1. Count Basie perusti omaa nimeään kantavan orkesterin vuonna 1935 ja johti sitä lähes viisikymmentä vuotta. Missä kaupungissa orkesteri syntyi?

#2. Kuinka monta levytystä jazzin pioneeri Buddy Bolden (takarivissä toinen vasemmalta) ehti levyttää ennen joutumistaan mielisairaalaan?

Bolden ei ehtinyt levyttämään yhtään kappaletta, sillä hän joutui hoitoon mielisairaalaan vuonna 1907 vasta 30-vuotiaana. Bolden eli laitoksessa kuolemaansa saakka vuonna 1931. Joidenkin aikalaistietojen mukaan Bolden olisi levyttänyt yhden kappaleen sylinterilevylle, mutta yhtään kappaletta ei ainakaan ole säilynyt.

Share

#3. Mikä on Louis Armstrongin syntymäpäivä?

Pitkään luultiin, varmaan Armstrong itsekin, että päivä oli 4.7.1900. Sitten tutkija Tad Jones kaivoi jostain arkistosta syntymätodistuksen, joka todisti että 4.8.1901 on oikea päivä. Lue blogista lisää: Satchmo, kahdesti syntynyt.

Share

#4. Original Dixieland Jazz Bandia pidetään yhtyeenä, joka levytti maailman ensimmäiset jazzlevyt. Minkä kappaleen yhtye levytti ensimmäisenä??

Lue lisää Original Dixieland Jazz Bandin vuoden 1917 levytyksistä: Sata vuotta ensimmäisestä jazzlevystä.

Share

#5. Ramblers-yhtyeen kappaletta "Muistan sua Elaine" pidetään Suomen ensimmäisenä jazzlevynä Klaus Salmen ja Tommy Tuomikosken soolojen ansiosta. Milloin kappale levytettiin?

#6. Vuonna 1924 Louis Armstrong muutti Chigacosta New Yorkiin. Kuvassa Armstrong seisoo takarivissä keskellä uuden työnantajansa yhtyeessä. Kuka oli tämä orkesterinjohtaja?

#7. Duke Ellington on jazzia suuria säveltäjiä. Mitkä olivat hänen oikeat etunimensä?

#8. Tämä kitaristi soitti Count Basien orkesterissa komppikitaraa lähes viisikymmentä vuotta. Mikä on hänen nimensä?

#9. Kuka saksofonisti oli Billie Holidayn erityisen läheinen ystävä?

Lue lisää Billie Holiday -elämäkerrasta: Ristiriitainen Billie.

Share

#10. Vuonna 1945 Charlie Parker levytti sävellyksensä "Ko-Ko". Kuka toinen jazzin klassikko on säveltänyt ja levyttänyt samannimisen kappaleen?

Tarkista vastauksesi!
Share
Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.