Panu Savolainen: Soiva (Doorbell Music, 2021)

Soiva. Kuva: Otto Virtanen

Vibrafoni, harmonikka ja kontrabasso tuottavat yhdessä kutsuvan kamarimusiikillisen soundin, kuten Panu Savolaisen Soiva-trion ensimmäinen albumi todistaa. Keskellä viime kevään koronatunnelmia äänitetylle levylle on ankeista ajoista huolimatta tallentunut valoisaa musiikkia, joka pysyttelee koko ajan luonnonläheisesti kuulijan kosketusetäisyydellä, mihin jo monet kappaleiden nimetkin, kuten “Ilta“, “Pienuus“, “Hyvä yö” ja “Kevät“, vihjaavat.

Soivan musiikki on lämmin yhdistelmä jazzia, kamarimusiikkia ja kansanmusiikin sävyjä, jotka trio kutoo vaivattomasti yhteen. Trio liikkuu useimmilla kappaleilla rauhallisessa balladitempossa, vain “Heikolla jäällä” tulee kiire. Kokonaisuudesta syntyy levollinen tunnelma, jopa “Pirun tango” kuulostaa enemmän pikkupirun äkkiväärältä leikiltä kuin itse paholaisen tanssilta.

Levyllä on kolmetoista raitaa, joista yksitoista on Savolaisen sävellyksiä. Lainakappaleita ovat soolovibrafonille sovitettu osa J.S.Bachin sooloviuluteoksesta sekä levyn hienosti päättävä Tapio RautavaaranSininen uni“, jossa harmonikka saa paljastaa tutun melodian vasta virtuoosimaisen vibrafonisoolon jälkeen.

Valon kuvia -blogin vuoden 2021 kuuntelusuositusten lista laajenee vähitellen. Nyt listalle liityy myös Soivan uusi levy: Vuoden valinnat 2021.

Panu Savolainen: Soiva (Doorbell Music, 2021)
Panu Savolainen, vibrafoni ja kellopeli, Harri Kuusijärvi, harmonikka, Eero Seppä, basso


Posted

in

by

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.