Vinyylin viehätys – String Trio of New York: Area Code 212

String Trio of New York: Area Code 212 (Black Saint, 1981)

Basisti John Lindbergin kaksi tuoretta triolevytystä houkutteli kaivelemaan vinyylihyllyäni, josta löytyi String Trio of New Yorkin toinen albumi. Se on äänitetty marraskuussa 1980 ja Black Saint – levymerkki julkaisi sen seuraavana vuonna.

John Lindbergin lisäksi triossa soittivat viulisti Billy Bang ja akustista kitaraa näppäilevä James Emery. Kolmikko perusti yhtyeen vuonna 1977 innoituksenaan vanha valokuva viime vuosisadan alun New Orleansista. Kuva esitti yhtyettä, jossa jäsenet soittivat hekin viulua, kitaraa ja bassoa. Kokoonpanolla on siis juurensa mustan musiikin menneisyydessä.

Jazzin historiasta haetuista esikuvista huolimatta String Trio of New York soittaa levyllä tinkimättömän modernia jazzia. Trion kaikki jäsenet ovat kirjoittaneet levylle kukin kaksi sävellystä. Niissä jazzin ja klassisen musiikin vaikutteet yhdistyvät eräänlaiseksi hurjasti ryöppyäväksi avantgardeversioksi Django Reinhardtin ja Stephane Grappellin swingistä. Albumi on kestänyt erinomaisesti aikaa. Sen ajatonta kamarijazzia kelpaa edelleen kuunnella.

String Trio of New York jatkoi tämän toisen levynsä soittamista yhdessä ainakin vuoteen 2005, jolloin ilmestyi trion toistaiseksi viimeisin levytys. Billy Bangin jälkeen viulua yhtyeessä ovat soittaneet Charles Burnham ja Rob Thomas.

String Trio of New York: Area Code 212 (Black Saint, 1981)
Billy Bang, viulu, James Emery, kitara, John Lindberg, basso


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.