Kari Ikonen Trio: Beauteous Tales and Offbeat Stories

Kari Ikonen Trio, Jazz Finland Festival 2014

Kari Ikonen, piano, Ara Yaralian, basso, Markku Ounaskari, rummut, Jazz Finland Festival 2014

Saksalaisen Ozella Musicin julkaisema ”Beauteous Tales and Offbeat Stories” on pianisti-säveltäjä Kari Ikosen trion toinen levy. Jo useamman vuoden toimineen trion keskittynyt yhteispeli tulee esille heti kättelyssä avausraidalla, kun trio tulkitsee määrätietoisen energisesti Ikosen aiemmin levyttämän sävellyksen ”Keijukki”, joka on nyt saanut uuden nimen ”L´avant-mini d´une elfe”.

Levy jatkuu armenialaisen muusikon Ashot Gusanin balladilla ”Astri Pes”, joka ehdottomasti kuuluu levyn kaikkein kauneimpien kertomusten joukkoon. Sen pääosaan nousee trion armenialainen basisti Ara Yaralian sekä hänen jousella tulkitsemansa melodia ja herkästi muotoiltu soolo.

Jännittävä versio John Coltranen Giants Steps-levyn klassikosta ”Countdown” ja kirpeän itämaisesti maustettu Bollywood-sävelmä ”Poorab Disa Se” tuovat kokonaisuuteen uusia sävyjä. Levyn neljä ilmeisen improvisoitua, humoristisesti nimettyä raitaa (kuten ”Kärhämä” ja ”Verhotango”) ovat osuvasti kiteytettyjä mietelmiä, jotka nekin laventavat kokoelman näkökulmia.

Levyn lopussa uusi versio Ikosen vanhasta sävellyksestä ”The 4th Part of the Harbour Trilogy” tiivistää vaikuttavasti moni-ilmeisen levyn ja johtaa sen pysäyttävään hiljaisuuteen. ”Beauteous Tales and Offbeat Stories” on täyteläinen ja vivahteikas albumi, joka nousee korkealle kaikilla mittareilla mitattuna.

Kari Ikonen Trio: Beauteous Tales and Offbeat Stories (Ozella Music, 2015)

beauteous_tales

Julkaistu Pohjolan Sanomissa 6.2.2015.

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.